פחד, חילול השם וייסורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/06/24 23:40 יב בסיון התשפד

שאלה

א. אם אני מפחד שיקרה לי משהו למשל לשבור יד וזה מפחיד ומעסיק כל היום כל שנייה ואומרים שאם מפחדים מדבר ספציפי המון זה יקרה וזה מגביר את הפחד האם בהכרח זה יקרה ?

ב. ואם חס וחלילה חטא בחילול ה' ויהיה חייב הרי יסורים לא עלינו האם יכול להיות שאותו פחד יקרה ויגרום לצער או שיש דרך להימנע מאיסורים או להפחית את הרמה שלהם .

תשובה

שלום

א. חלילה. יש אמנם קשר בין פחדים למה שקורה בפועל, אבל זה ממש לא בהכרח.

אני מאוד מאוד ממליץ לטפל בפחדים הללו. זה מזיק מאוד אפילו מעצם הפחדים. עוד לפני שקורה משהו. מציע שתבקש עזרה מההורים או ממישהו בבית הספר (למשל יועץ) לגבי ההתמודדות עם זה.

ב. אפילו חטא כזה חמור לא עומד מול התשובה. והתשובה בוודאי מועילה להוריד מהייסורים, ובמקרה של תשובה מאהבה אפילו יכולה למנוע אותם. לכם אני ממליץ להתמקד בתשובה ובתיקון, ומכאן ואילך בעבודת ה’ בשמחה.

בהצלחה רבה (מוזמן בהחלט לכתוב שוב)