אכילת אוכל כשר אך במקום לא כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 17/06/24 17:37 יא בסיון התשפד

שאלה

היי כבוד הרב, אכלתי במסעדה אוכל שהוא כשר אך המקום אינו כשר ולא ידעתי זאת ואני נורא מתחרטת על זה משום שאני שומרת כשרות ויצא בטעות שאכלתי במקום לא כשר, כיצד אפשר לכפר על זה ולתקן את מעשיי? והאם זה עד כדי כך גרוע? זה נורא מלחיץ אותי

תשובה

שלום וברכה

אוכל שבושל במסעדה שאינה כשרה אינו כשר. (יש חששות רבים גם באוכל שאינו מבושל).

לפיכך צריך לעשות תשובה, החרטה כבר ניכרת משאלתך, כדי להשלים את תהליך התשובה עליך לקבל על עצמך ללמוד הלכות כשרות, ומכאן ולהבא להקפיד יותר.

בהצלחה

יצחק דביר