נישואים עם כהן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/06/24 10:53 יא בסיון התשפד

שאלה

שלום, התחתנתי בחתונה אזרחית כשהייתי בת 22 והתגרשתי בגיל 32 , לפני 7 חודשים הכרתי בחור רווק בן 35 והקשר בינינו מאוד טוב ואנחנו רוצים להתחתן אבל הוא רוצה שרב יתיר את הקשר בינינו ורציתי לשאול אם נוכל להתחתן ברבנות ?

תשובה

שלום

כהן וגרושה לא יכולים להתחתן, אבל כדי לברר האם את באמת נחשבת גרושה על פי ההלכה (ואולי לוודא שהוא באמת כהן) צריך לגשת בהקדם לרבנות או לבית הדין הרבני במקום מגוריכם ולבקש מהם לעשות את הבירור הזה, ולהכריע האם מותר לכם להתחתן.

בהצלחה רבה