ימות משיח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/06/24 23:41 יא בסיון התשפד

שאלה

שלום הרב! האם אחרי ביאת המשיח: 1. נשים יוכלו לחבוש פאה? 2. האם חוק חינוך חובה עדין יתקיחם ויהיו גנים, בתי ספר ואונברסטאות? 3. האם יהיו גופים כגון:רווחה, בטוח לאומי וכד'

4. האם יהיו בתי משפט וחוקי מדינה?

תשובה

שלום וברכה,

1. אינני יודע. לדעת רוב הפוסקים זה אינו נחשב לכיסוי ראש.

האם הסנהדרין תפסוק אחרת - אינני יודע. עד אז נמשיך ללבוש כיסוי ראש .

2. ברור שיהיה חינוך חובה חינם לתלמודי תורה בגילאי גן ובית הספר.

לגבי אוניבסיטאות למדעי הטבע - נראה שימשיכו להתקיים ולפתח את המחקר בהנהגת ה' בעולם.

מדעי הרוח ככל הנראה יילמדו אך ורק מתוך קודש, בישיבות או במכונים תורניים.

3. גופי רווחה יהיה, על פי ההלכה כמובן. כבר נאמר שלא יפסקו אביונים מקרב הארץ.

4. בתי משפט ידונו על פי דין תורה.

יש מקום לחוקי מדינה כאשר אינם סותרים את התורה והם זמניים לדוגמא : עונש על נהיגה באור אדום אלו דיני מדינה וכד'

הנושא רחב מיני ים ויפה שאת מתחילה לעסוק בו

בהצלחה דוד לוי