לגעת בכפתורים בחגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/06/24 14:11 יד בסיון התשפד

שאלה

שמישהו יסביר לי, למה לכל הרוחות והשדים, יש איסור על לגעת בכפתורים בחגים ?

בבניין שלי, הדתיים הפעילו את מעלית השבת בשבועות, למרות שהחג לא נפל על שבת, אז מה הטמטום ?

הרי לנסוע לאנשהו הם יכולים ביום שכזה, אז למה לא לגעת בכפתורים גם כן ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשבת ובחג אסור ללחוץ על כפתור חשמלי, במעלית, ברכב, במחשב וטלפון, כל אלו אסורים ביו"ט, ודין יום טוב כדין שבת לעניין הבערת חשמל.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ