בישול בדיעבד

חדשות כיפה רבני כושרות 10/06/24 18:10 ד בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

מה הדין שאדם מתארח אצל משפחה בשבת בבוקר, כשמגיע למטבח הוא מבחין שאין שעון שבת לפלטה ואין הגבהה בין הסירים לפלטה, ככה שלא יכול להיות שהניחו את התבשיל מערב שבת וגם לא עשו גרמא, משמע הניחו ישירות על הפלטה תבשיל בשבת.(בלי קשר לבישול אחר בישול, נניח שהם חיממו אורז ושניצל יבשים לצורך השאלה) , האדם הזה נוהג בביתו שלא להניח תבשיל בשבת ישירות על הפלטה כי סובר שפלטה מבשלת ממש.

מה עליו לעשות במקרה כזה של בדיעבד שהוא כבר הגיעה לסעודה אצל המשפחה ההיא?.

תודה

תשובה

שלום וברכה

יש פוסקים שמתירים להניח ישירות על הפלטה משום שהיא אינה מיועדת לבישול אלא לחימום.

ההלכה קובעת שגם מי שאינו מתיר את הדבר, אינו צריך להימנע מחימום של אחרים הנוהגים כמתירים.

בברכה

יצחק דביר