חישוב מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/06/24 22:23 ד בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

חודש ראשון שמקבלת משכורת מעבודה במשרה מלאה (אחרי שנים ארוכות של לימודים) ואשמח להבין איך עלי לחשב את המעשרות.

יש לי הלוואה ישנה שעדיין יורדת מהחשבון כל חודש, האם המעשר צריך להיות לפני ההורדה או אחרי ההורדה?

בנוסף, בעז"ה שואפת להתחתן בקרוב, אין לי כמעט חסכונות. (רק חסכון קטן מאוד של 6 אלף בערך) ראיתי בכמה מקומות שבעדיפות למי שבגיל שידוכין לחסוך קודם להוצאות החתונה במקום המעשרות, האם זה נכון?

אשמח בשקלול כל ההיבטים איך לצאת ידי חובת מעשרות..

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב לתחילת העבודה במשרה מלאה. יהי רצון שתצליחי בכל מעשה ידיך.

מעשר כספים זה מנהג חשוב ביותר, אבל לא דיני, דהיינו אם יש לך חובות קודמים ולא נשאר לך כסף, אזי עדיף לא לתת מעשר כספים, אבל חסכונות עתידיים אין להוריד ממעשר כספים.

שנזכה לקבל תורה באהבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ