ראש חודש וערב שבת ביחד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/06/24 19:05 כח באייר התשפד

שאלה

יום ששי יהיה ראש חודש, ושבת היא כבר ב׳ סיון. יהיה מצב מוזר לאלה שמקבלים שבת מוקדמת. יהיו אנשים מתפללים תפילת מעריב לשבת, כשעדיין ראש חודש, ואעפ״כ לא מזכירים ראש חודש בתפילה.

כמו כן, אם אנשים יאכלו סעודת שבת כשעדיין יום - אוכלים בראש חודש ולא יאמרו יעלה ויבוא.

האם זה באמת נכון? או אולי כדאי להזכיר ראש חודש בתפילה וברכת המזון, אע״פ שיום שבת הוא באמת כבר לא ראש חודש.

תרתי דסתרי. אבל להתפלל ולאכול בראש חודש בלי להזכיר ראש חודש - גם לא ראוי.

תודה

תשובה

שלום וברכה

אתה יכול להניח בלי לפתוח ספר אחד שכל האפשרויות נכתבו.

יש שפסקו כך ויש שכך.

אני קרוב לעמדה שלא עושים תרתי דסתרי, ומי שקיבל שבת לא אומר דבר על ראש חודש.

כל טוב וחודש מבורך