האם נכון לאמר שאמונה היא לעולם לא תהיה מאה אחוז ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/24 14:21 כז באייר התשפד

שאלה

האם נכון לאמר שאמונה היא לעולם לא תהיה מאה אחוז, כי אז זו כבר ידיעה, ואם כן, אז כל אמונה יש בה מן הספק, מה שמביא לחוסר שמחה, כי התרת הספקות נעדרת כאן...

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שזה יהיה נכון.

אם נחליט להיכנס לפלפולים של הגדרות מילוליות, וננסה להכניס את האמונה לתוך שפה פילוסופית.

ואז אכן ייווצר פרדוקס, כי אמונה במאה אחוזים תוגדר במקום אחר כוודאות וכדו'.

ברם, אם נחליט, כפי שראוי להחליט, להעדיף לא להיכנס לפלפולים של הגדרות, שהם חלשים באופיים, ונשאל האם אדם יכול להיות דבק באלוהיו בשלמות מוחלטת - נראה לי שתולדות העולם מלמדים שכן, לפחות לפי מה שנראה כלפי חוץ.

באופן אישי, נראה לי יכול אדם להאמין במאה אחוזים, ולהשאיר ספק לא קטן ביחס לשאלה מה משמעות אמונה זו, ולמה הוא מתכוון באופן פנימי בשעה שהוא חש את אמונתו במלוא עוצמתה ואת ספקותיו בעוצמה גדולה.

כל טוב