דוד המלך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/24 14:27 כז באייר התשפד

שאלה

מדוע ספר מלכים מתחיל עם משיחתו של שלמה למלך? הרי אביו דוד היה מלך לפניו - מפני מה עלילותיו מופיעות בשמאל ב במקום במלכים א?

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו קיימת על כל ספר שמואל, ועל עצם קיומו.

שהלוא עלי ושמואל היו שופטים - ואם כן היו צריכים להיות בספר שופטים.

ושאול ודוד היו מלכים - ועל כן היו צריכים להיות במלכים.

הדבר מלמד ששמואל הוא ספר מעבר.

אמנם עלי ושמואל היו שופטים, אולם מנהיגותם התחילה להתקרב למלוכה, במובן של הנהגת עם ישראל כולו וכדו'.

ושאול ודוד אמנם היו מלכים, אבל לא מלכים מלאים, שכן לא התקיים בהם עצמם "למען יאריך ימים על ממלכתו הוא ובניו בקרב ישראל".

ורק שלמה, שהיה בן מלך, היה המלך המלא המלא.

ויש עוד מקום להאריך.

שיעור על כך נמצא כאן:

כל טוב