ביקור הורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/06/24 12:28 א בסיון התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני ובעלי לעתיד גרים רחוק מהמשפחה שלי,אני הייתי גרה איתם אבל עברנו למרחק של כמעט שעה וחצי מהם.

כל כמה זמן נהוג לבקר את ההורים על מנת שלא יפגעו? כמובן שיחת טלפון כל יום אבל מה קורה כשיש עומס עם לימודים ועבודה? אני חס וחלילה לא רוצה להזניח אותם

הם ברוך השם בריאים ואין להם צורך בטיפול רפואי וכדומה

תודה

תשובה

שלום לך

אין בדבר כזה כללים.

תזכו למצוות על שיחת טלפון כל יום - זה יפה מאד ולא כל הורה זוכה לכך כאשר ילדיו עסוקים.

חשוב שחייכם כמשפחה צעירה לא ירגישו מעמסה בכך.

בעומס לימודים ועבודה, נוסעים להיות איתם בעיקר בשבתות.

גם שם תדירות הביקורים תלויה בגודל המשפחה. לפעמים שבת בחודש ולפעמים פעם בכמה חודשים התנהלות עם 7 ילדים אינה פשוטה

בהצלחה

דוד לוי

נ"ב

מזל טוב לחתונתכם.

שבת שלימה היא זמן לביקור הורים ארוך במהלכו מתקיימות כמה שיחות שאינם על רגל אחת ובד"כ זה לא פוגע בעומס החיים.

כזוג צעיר יש הנוסעים להורים לשבת כל שבת שלישית אחת בבית אחת אצל ההורים האלו ואחת בצד השני

יש כאלו הרוצים יותר זמן בשבת לעצמם ואז הסבב הוא כל שבת רביעית כאשר כל שבת שניה נשארים בבית