הסתכלות במקומות אסורים אבל תורניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/24 15:39 כז באייר התשפד

שאלה

שלום הרב.

יש לי בעיה.

היצר הרע שלי מנסה לשכנע אותי להסתכל באתרים באינטרנט לא צנועים או בתמונות, וברוך ה' אני מצליח להתעלם ממנו, אבל אז הוא שולף את האמירה הזאת:" אז לפחות תסתכל על דבר שהם לא בהכרח הכרחיים בשבילך (כמו מיניות, לקרוא את מה שיש בגמרא או במשנה כמו מסכת יבמות, נידה וכו') אבל הם מופיעים בספרי קודש, כך שאין איסור על זה." אבל הבעיה שלי שזה עדיין משפיע עלי.

בדרך כלל כשהוא מביא לי תירוצים כאלה אני מנפנף אותו, אבל זה ספציפית תירוץ שנשמע מעולה ואני אומר לעצמי, "וואלה, הוא צודק".

כמה שאלות על זה:

האם זה באמת מותר להסתכל על זה?

מה לעשות כדי להפסיק אם אסור?

שמעתי על אתר בשם "שמור עיניך" שאמור לעזור ליהודים להתמודד עם חיפוש דברים לא צנועים באינטרנט. מה אתה אומר עליו?

תשובה

שלום וברכה

התשובה שלי תהיה חלקית בלבד. יישארו חללים רבים שצריך להשלים, ואני יכול לעסוק רק בחלק מהם.

אתה פורש יפה את המציאות, בה ליצר הרע יש טכסיסים יפים למצוא את הסדקים בתוכנו.

הוא מנוסה מאוד, ומכיר אותנו לעתים טוב יותר מאשר אנחנו את עצמנו.

ביסודו של דבר, השאלה הזו מופנית אליך. אל הסובייקט.

שכן בוודאי מותר ללמוד סוגיות העוסקות במיניות.

שכן בוודאי חובה להימנע מלגייס את הסוגיה הזו לצורך סיפוק עצמי.

וכל זה במסגרת שלא טוב בכלל להתעסק יותר מידי עם היצר הרע.

הטוב ביותר הוא להתעסק עם היצר הטוב.

זה מבורך יותר.

ועל כן, מה שאני מציע הוא להתעסק ככל שאתה יכול בטוב.

ולהפסיק עם הציד הפנימי שלך.

ואם יצא כשתלמד דברים מסוימים שייוולדו לך תירוצים - אז להבין שאלה חיים.

ולחזור להתרכז בטוב.

כל טוב