עבודה במכירות בתור סוכן ביטוח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/24 10:10 כה באייר התשפד

שאלה

היי שלום, אני בן 24 ומעוניין ללמוד רישיון פנסיוני ולהיות סוכן ביטוח ופנסיה

בין היתר בעבודה הפרימיטיבי העיקריות הם על המכירות.

אז

1. אשמח לשאול האם עבודה במכירות באופן כללי של שירותים/מוצרים הם בעייתים מבחינת ההלכה?

עניין שלא תמיד מדייקים/מחסירים פרטים על מנת להצליח למכור או בעלי שכנוע על מנת לרתום את האדם לצרוך את אותו מוצר בזכות כישרוהם ולא תמיד בגלל רצון הקונה

2. ובפרט, בעניין מכירות מוצרי ביטוח לאנשים פרטיים ומשפחות שבפועל הוא למענם ולטעמי יש בו ערך גדול. שאתה עוזר למשפחות להבין כמה חשוב הכיסוי הרפואי שהם מקבלים. וח"ח במידה ויזדקקו לו זה יכול להציל אותם כלכלית. כגון: תרופות מחוץ לסל, השתלות, ניתוחים בחו"ל וכדו'

2.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה כדאי לברר אצל סוכני ביטוח ישרים וצדיקים כיצד יכולים גם לעבוד וגם להשיך להיות ישרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ