כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/06/24 23:25 יד בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב ,כתוב בתורה לא תבשל גדי בחלה אמו, יש לכאורה דיונים לגבי אם זה גם עזים\ כבשים\רחלים\ראמים\ עגלים וכו, כל המוליד ולד, ויונק חלב ,השאלה שלי היא מדוע יש איסור לגבי עופות שכן אין אזכור בשום מקום בתורה מבחינת איסור אכילה של עופות למעט עופות טמאים או כשרים בלי שום קשר לגדי בחלב אמו,לעופות כמובן אין ולד אלא ביצים עופות לא מניקים אין להן דדיים אין להן חלב , ואם פעם יכלו לטעות בין עוף לבשר בקר היום כמובן אפשר לדעת בוודאות מה בשר אדום ומה עוף, ויתרה מכך אם אגדל תרנגולות בחצר שאין ספק שאי אפשר לטעות בין התרנגולת בחצר, לבין גדי\טלה\עז\כבשה\עגל\וכיוצא בזה, למה אסור לאכול דברי חלב אחרי עופות,בתודה מראש.

תשובה

שלום לך,

אכן איסור תורה של אכילת בשר וחלב אינו כולל עופות.

איסור אכילת עוף בחלב וכל דיני ההרחקות הנלווים לכך הם איסור דרבנן שגזרו.

רבנן מצווים לעשות משמרת לאיסורי תורה ובמסגרת זו הם אסרו אכילת עוף בחלב כמו בשר בהמה וחיה.

בימי התנא רבי יוסי הגלילי עדין אכלו במקומות מסוימים עוף בחלב, לאחריו התפשט האיסור בכל ישראל ולכן הלכה למעשה אנו מחוייבים לאיסור זה, כמו לכל איסורי דרבנן.

גם אם אתה צודק שבטל הטעם עדין הגזרה קיימת. אני אינני בטוח שהטעם בטל ופעמים רבות אינני יודע בצלחת האם מוגש לפני בשר עוף או בשר בקר.

בברכה דוד לוי