צניעות ליד אבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/05/24 22:47 כא באייר התשפד

שאלה

האם אני יכולה להסתובב ליד אבא שלי עם חולצה קצרה או חצאית קצרצרה מכנסיים ודברים דומים אני מכירה המון חברות שאביהם לא חושב שיש בעיה בזה בכלל אך אני רוצה לדעת אם זה מותר ומה ההלכה אם כרגע כל הגוף שלי שרוף מהשמש ברמה קשה

ואני לא מצליחה ללבוש עלי בגדים מה הדין מחוץ לחדר?

תשובה

שלום

ברור שנורמת הצניעות הנדרשת בתוך הבית ליד אבא שונה ממה שנדרש ליד אנשים אחרים.

לכן ברור שאין בעיה למשל בשרוולים קצרים או במכנסיים.

מצד שני, ברור שיש רמה של חשיפה שהיא לא נכונה גם ליד אבא, כלומר, חשיפה של הגוף באופן חריג גם ביחס להסתובבות בבית, שבמצב רגיל יוצר גירוי.

לגבי המצב הנוכחי לאחר ש'נשרפת' - אם מדובר להסתובב כמעט ללא בגדים בכלל, אני לא חושב שזה נכון כאשר אבא בבית.

בע"ה רפואה שלימה ובהצלחה רבה