לידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/05/24 17:17 כא באייר התשפד

שאלה

היי חלמתי שאני בהריון ( לא היה לי בטן ולא הייתי בחדר לידה ) אבל ידעתי בחלום שאני בהריון, אבל היה בעיה בלידה עצמה (לא הייתה בבית חולים ולא בחדר לידה ) ילדתי כפות ידיים של תינוק כשאני יושבת בשירותים , ידעתי בחלום שיש שם אחות ( שלא הייתה לבושה כמו אחות ) והיא אמרה לי הכול בסדר זה יכול לקרות , לאחר מכן היא הוציאה מגש עם ולא היה ניתן לזהות כלום

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדי לנסות להבין חלום צריך להכיר את הסיפור של האדם.

הגמרא ממליצה לכל מי שמוטרד מחלום לומר תפילה זו בבית הכנסת בברכת כהנים (התפילה נמצאת ברוב הסידורים):

''רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: