ריקנות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/05/24 20:27 כא באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחורה בת 27 ואני מרגישה מן ריקנות או שעמום בחיים שלי,

חסר לי משהו בחיים ואני לא מוצאת אותו ,מחפשת רוגע נפשי ,מחפשת מן איזון נכון ,

ניסיתי דברים בחיים שלי, למדתי במדרשה ,טסתי לחול ,גרתי במרכז ועדיין כלום

מה אתה חושב הרב מה היא הבעיה ?

מה הבעיה בדור הזה ??

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך ומאחל שייפתחו בפנייך שערים חדשים.

השאלה גדולה עלי.

אין לי יכולת לאפיין את ה"דור", בעיקר לאור העובדה שאלה שנחשבים כמומחים לכך מציעים כל כך הרבה הסברים מנוגדים, כך שקשה לדעת;

ובוודאי שאין לי יכולת לדעת דבר מה עלייך מהשורות הקצרות ששלחת.

מה שאני יכול לעשות הוא להציע עצה קטנה. אם היא מדברת אלייך - לחיי, ואם לא - אנא שובי וננסה אחרת:

נביאי ישראל לימדו אותנו כי יסוד הכל מצוי בחסד, בצדק, בעשיית צדקה ומשפט.

עשיית טוב לבני אדם, גאולתם ממצוקתם, הקשבה להם, עזרה להם וכדו' – הם מעשים שלא ניתן לערער על משמעותם.

הם עושים טוב בעולם.

הם לא הדברים היחידים, ובוודאי שאת רוצה מהחיים שלך יותר מזה.

אולם הם יציקת יסודות שמהם ניתן לצמוח למעלה.

גם הקשר עם עצמך – עשוי להתברר מזה; גם הקשר עם הקב"ה – מתברך מהתקשרויות בין בני אדם.

ולכן, עצה קטנה – החליטי, כעת בשלב ה"ריקנות" – את מנסה לעשות דברים טובים לבני אדם אחרים.

להתקשר לחברה "שקופה" שלא רואים אותה; להיטיב משהו בסביבה שאת חיה. לזרוע זרעים של טוב במקומות שונים.

ולראות מה ינבט מזה. כאמור, זה עצמו חשוב, ומעבר לזה – אפשר שינבטו בך היבטים טובים של חייך עצמך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב