העולם בעיני אלוהים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/05/24 18:48 יט באייר התשפד

שאלה

האם ניתן לדעת מה אלוהים חושב על העולם שברא?

האם יכול להיות שהוא מתחרט אך לא יכול להחריב עולמו בגלל הבטחה?

האם יכול להיות שהוא מרוצה ולכן העולם קיים 5784 שנים?

יכול להיות שאנחנו לא מעניינים אותו?

תשובה

שלום לך

כל הביטויים שכתבת אינם שייכים לבורא עולם.

הוא לא חושב ולא מתחרט ולא מרוצה ולא מתעניין - אלו דברים ששיכים רק לבני האדם ואם אומרים עליו זה רק בהשאלה כדי לסבר את אוזננו אבל זה רק מקטין אותו.

הוא היה והוא הווה והוא יהיה וברור שבבריאת העולם כבר ראה הכל עד סוף כל הדורות.

להבהרה - מימד הזמן הוא רק על כדור הארץ: זמן סיבובו. מחוץ לכדור הארץ אין מימד של זמן

לצערנו הנצרות הפכה את האל להפכפך שמתחרט. בכך בעיניה האל הוא בן אנוש שנפגש עם אשה ומוליד ילדים וגם מתחרט. ברור שכל זה עבודה זרה שמייצרת את האליל שלה לפי הבנתה

בהצלחה דוד לוי