התרת נדרים/קללות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/05/24 12:03 יט באייר התשפד

שאלה

כשהיה התרת קללות ונדרים לא הספקתי לקרוא את כל הסדר ובכך גם לא שמעתי את השליח ציבור אפילו האם יצאתי לידי חובה?

בנוסף אם ח"ו אמרתי מסיבה מסוימת שאני מבטל את ההתרה זה מתבטל? כי אפשר לומר שהשליח ציבור הוא זה שהוציא אותי לידי חובה ואין לי את היכולת לבטל את זה. אולי כמו שמשהו משביע משהו- המושבע לא יכול להתיר אלע רק המשביע.

העיניין הוא שלפעמים מסיבות מסוימות ייתכן שאחרי ההתרה אמרתי ח"ו כמה נדרים או שבועות בגלל סיבות מסויומות (מקווה שלא באמת התכוונתי אליהם) ובכך חשוב לי מאוד הנושא הזה..

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שליח ציבור לא יכול לעשות דברים נגד רצונך.

ממליץ לך לפנות לרב של בית הכנסת שלך או רב אחר, שיעשה לך התרת נדרים וקללות.