אני לא מבינה את עצמי - יחס לגויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/24 09:59 יט באייר התשפד

שאלה

הרב קשה לי ממש עם נבואות המשיח

נולדתי עם אהבה מטורפת לכל עם ישראל גם החוטאים , וגם יש לי אהבה לגויים (גם הם ילדי השם)

הריי כולם ילדי השם ,וקשה לי לקבל שאלה ילדים מצד הטומאה , סליחה עם כל הכבוד הקדוש ברוכו הוא זה שיצר את הכל נכון?

ושלא תבין לא נכון , אני לא אוהבת

את המנהגים של הגויים

אבל אני חקרתי גם אותם , כי רציתי את האמת

התנהגות של היהודים שפגשתי הייתה בעייני נוראית

אני יהודיה שלמה מהריי הקווקז

שעברתי חרמות עברתי מכות מיהודים

עצמם כי דברתי ברוסית

רק כי שנאו את בני העדה שלי, עכשיו אני לא צריכה לאגיד לך כמה זה כואב כיהודיה לחוות שינאת יהודים

ואני לא כועסת על הקדוש ברוכו

שעברתי להפך עם הייתי יכולה לחזור לעבר ולשנות זאת לא הייתי משנה כלום

כי זה לימד אותי מה זה לעבור גיזענות וכמה זה רקוב להתנהג ככה לילד השם

כי אמרתי ועם אני באמת מוצריה איך זה מצדיק

ועם הייתי נולדת צדקת אומות עולם?

איך זה בסדר להתאכזר לילד של הקדוש ברוכו?

התפילה שלי שכולנו נגאל ותיהיה תשובה גם להם , ושיתקנו מידות וניהיה אחד

בעייני כל תינוק הוא חשוב

כל ילד שהקבה חשוב

אני לא מבינה למה שומרים בשביל מעמד

אני מתחזקת ורוצה להוביל את הילדים שלי בעזרת השם לחינוך דתי

בשביל שיהיה להם דרך ארץ ומידות טובות

ןמפחדת מחינוך לקוי , של ביזוי האחר .

אני מפחדת לאביא ילדים לעולם כל כך מקולקל

וגאוותני שאפילו אנשים לא מבדילים בו

מה היא צניעות ומה היא גאווה

שהייתי ילדה כל יום קיללו אותי

שאני אסיים בגיהנום והייתי בוכה ומרגישה הדבר הכי נורא .

זה פשוט לא ברור לי

באיזה עולם יש כאן אנשים שיותר חשובים מאחרים?

העם הקדוש ברוכו לא אוהב את ילדיו הגויים?

לא נסחפו למלחמות אגו? ושליטה?

האם זה מה שאלוהים רוצה מאיתנו שנלחם ונאהיה שונאים?

אין לי למשל חמלה למחבלים , אני חושבת שיש מקום לדין

אבל יש לי תפילה שגם הרשעים האלה יחזרו בתשובה , ושיהיה להם היכולת לתקן

תשובה

שלום וברכה

הבה נצעד צעד אחר צעד עם הדברים היפים שכתבת, עד כדי שלא ברור למה "קשה לך עם עצמך":

העובדה שיש לך אהבה מטורפת לכל עם ישראל – מבורכת מאוד.

גם לחוטאים יש אהבה. מוגבלת. אבל קיימת.

וגם לגויים. "ונברכו בך כל משפחות האדמה" נאמר לאברהם אבינו בהתגלות הראשונה.

אנו מבקשים להביא ברכה לעולם כולו.

לא לחינם מלמדת התורה את העובדה שכל בני האדם נבראו בצלם א-לוהים. כבר מהתחלה.

והוא אכן יצר את הכל. את כל בני האדם. ואת כולם בצלם א-לוהים.

התפילה שלך יפה מאוד. שכולנו ניגאל. ושתהיה תשובה גם להם.

זה חזון אחרית הימים שלנו, כפי שנאמר בנביאים:

(א) הַדָּבָר אֲשֶׁר חָזָה יְשַׁעְיָהוּ בֶּן אָמוֹץ עַל יְהוּדָה וִירוּשָׁלִָם:

(ב) וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית יְהוָה בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם:

(ג) וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר יְהוָה אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר יְהוָה מִירוּשָׁלִָם:

(ד) וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה:

ובמקומות רבים מאוד בחינוך הדתי מחנכים גם לדבקות בשמירת תורה ומצוות.

וגם להימנעות מביזוי האחר.

ובעיקר – לעשות את העולם הזה מתוקן יותר.

חלק מתיקון העולם הוא להילחם באלה שפועלים הפוך מתיקונו.

פועלים ברצח. באכזריות. בבהמיות.

ללא כל מחשבה על תיקון. על תשובה. על פתיחה.

ובהם אנחנו נלחמים. מלחמת חורמה.

וכך הולכים ונבנים: רוצים בטובת העולם כולו, ולא מבזים ולא בזים, ולא חולמים חלומות של שליטה עליו; ובד בבד, נלחמים נגד הרוע, שפועל בדיוק הפוך מכל זה.

כל טוב ויישר כוח