פגיעה או חוסר פגיעה בזוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/24 11:39 יד באייר התשפד

שאלה

שלום,

בעלי שבר שן כתוצאה מאכילת שקד , הוא ביקש שלא נקנה שקדים, קנינו כי שאר בני הבית אוהבים. הבעל לקח שקדים אכל ונשברה לו שן בשנית . על מי האחריות ? בשבירת השן? האם מותר לבעל לקלל את האישה בפני הילדים ולהאשים אותה כי גרמה לשבירת השן? או שהוא אחראי ? לתשובתך אודה.

תשובה

שלום וברכה

אני קורא בין השורות כי מדובר בסיפור הרבה יותר מורכב, ובמתח עצום שיש בתוך המשפחה.

קשה לי אפוא להיכנס לכל הסיפור.

רק שני דברים עקרוניים:

בכל מקרה, אסור בשום אופן לבעל או לאישה לקלל את בני זוגם, ועל אחת כמה וכמה בפני הילדים. גם אם דווקא בני הזוג הם האשמים או האחראים. ככה לא מתנהגים בברית הנישואין.

ועיקרון שני: אדם שיודע שדבר מה מסוים יכול לגרום לו נזק - אחראי למעשיו. לא מישהו אחר.

לא יהיה זה נכון לפעול לפי שורת הדין.

צריך תהליך אמיתי של שיקום, פיוס, טיפול זוגי - כדי שמכל זה יצמח דבר מה יותר עמוק ויותר טוב.

כל טוב ושלום בית