רצון להריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/05/24 19:27 יג באייר התשפד

שאלה

יש לי שני ילדים

אני רוצה ילד נוסף

בעלי לא רוצה ..

מה ניתן לעשות

נמאס לי כבר לדבר על זה..

תשובה

שלום

בכל נושא בזוגיות, בהנחה שהוא מהותי לשני הצדדים, צריך לדעת לדבר. כלומר, לשמוע באמת את הצד השני, להתאמץ להבין אותו, ולרצות באמת שגם הרצונות של הצד השני יתממשו ותהיה התחשבות גם בקשיים של הצד השני. בדיוק כמו שאנחנו רוצים שיקשיבו ויבינו את הרצונות והקשיים שלנו, ושלצד השני יהיה איכפת מהרצונות והקשיים שלנו.

קל וחומר בנושא כמו הבאת ילדים לעולם, שהוא כל כך מהותי, ויש לו כל כך הרבה השלכות לכל החיים.

לכן עצתי היא לא לדבר במובן זה שכל אחד יגיד מה הוא רוצה, ואז תיווצר התנגשות, אלא ליצור שיח אמיתי, נעים, בנחת, עם הרבה רצון להקשבה והתחשבות, ובעיקר לרצות באמת את טובת הצד השני.

אם לאחר בירור שכזה אתם לא מצליחים להגיע לעמק השווה או אם אין אפשרות להגיע לשיח שכזה, אני מאוד ממליץ ללכת יחד וברצון משותף לייעוץ זוגי. לא חלילה בשביל לנצח את הצד השני ולהשיג מה שאני רוצה, אלא בשביל ללמוד יחד איך להמשיך לקיים את הבית בשמחה ובאהבה. בשבילכם ובשביל הילדים.

נשמע לך אפשרי?

בהצלחה