בקיצור

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/05/24 20:53 יב באייר התשפד

שאלה

בקיצור יהוה מכריח אותי להיות איתו בברית כנגד רצוני ?

תשובה

יש תמיד בחירה חופשית, להתכחש לייעוד ולמהות שבקרבנו, ולהפנות עורף לברית. רק שהמחיר עשוי להיות כבד. מבחינה נפשית מדובר על כרת, שזה אומר ניתוק מהנשמה הפסקת קיום עם המוות.

מבחינת שרשרת הדורות המשמעות שאותה ברית שמלווה אותנו כ3300 שנה, כמאה דורות ויותר שהעבירו אותה דור אחרי דור עד אליך, לעיתים במסירות נפש אדירה, עשויה להפסיק ולהתנתק.

ואם קבוצה גדולה ומשמעותית של יהודים חושבת להפנות עורף לברית עם הקב"ה, הדבר עשוי לעורר ח"ו קיטרוג גדול בשמיים ותגובה היסטורית בהתאם, כמו שקרה כל פעם שיהודים חשבו להתבולל והאנטישמיות חזרה אליהם בדרך האחורית והבלתי צפויה, ממש כדברי יחזקאל הנביא (פרק כ' כולו, ובפרט פסוקים לב'-לד').

ועל כך נאמר בתורה: ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע... ובחרת בחיים, למען תחיה אתה וזרעך (דברים ל' טו'-יט').