חתול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/05/24 11:55 יב באייר התשפד

שאלה

שלום מצאתי גורי חתולים עזובים לאחר שהבאתי אותם לביתי וגידלתי אותם כחודש ימים (הם בני 3 חודשים) יש לי התלבטות האם לגדל אותם מה שאומר שלפי החוק אני אצטרך לתת לוטרניר לעשות להם סירוס/עיקור רציתי לדעת האם זה בסדר לעשות לו דבר כזה ואם יש איסור אשמח לדעת היכן מופיע האיסור שאוכל לקרוא מה מותר ואסור עם חתולים ובעלי חיים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור סירוס לזכר מדאורייתא, לגבי נקבות יש איסור. יש אומרים שזה דרבנן ולא מהתורה.

.יש מתירים לתת את החתולה לגוי שהוא יתן לגוי שיעשה סירוס

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי