למה אני

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/05/24 19:52 יב באייר התשפד

שאלה

למה אני נמצא בברית עם אלוהים אם אברהם עשה אותה ולא אני?

תשובה

שלום רב,

ישנם הרבה דברים שעוברים כירושה וכמורשת מאב לבן ומהורים לילדים. בדרך כלל עם כל זכות באה גם מחוייבות.

איננו מחוייבים לברית אבות בגלל אבותינו, על אף שזכותם ובריתם ממשיכות לעמוד לצידנו, אלא בגלל קבלת הדברים וכריתת הברית של עם ישראל כולו עם הקב"ה בהר סיני, באומרם נעשה ונשמע, ומאז ברית ה' עם עם ישראל על התורה והמצוות, על העם והארץ, ועל הקשר המיוחד להקב"ה לאורך כל ההיסטוריה, הפכו למנת חלקם של כל עם ישראל - זכות וחובה בו בזמן, משמעות ייחודית באנושות ובהיסטוריה כולה.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר