תנועת בני עקיבא חילוני או דתי?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/05/24 12:22 ז באייר התשפד

שאלה

האם כדי לשלוח את בני הקטן לבני עקיבא?

תשובה

שלום

אין פה תשובה מוחלטת.

זה מאוד תלוי באופי החברה שם ובהתנהלות ובאלטרנטיבות.

יש בבני עקיבא סניפים יותר חזקים מבחינה דתית ושהנורמה בהם היא הקפדה על ההלכה, ויש כאלו שפחות.

יש מקומות שהאלטרנטיבה היא יותר תורנית, כמו למשל תנועת אריאל, ויש כאלה שהאלטרנטיבה היא פחות תורנית.

יש הרבה בתים שלא שולחים את הילדים לתנועת נוער אלא משאירים את החינוך לבית ולמוסד החינוכי, אבל גם בזה כמובן זה תלוי מה הילד יעשה במקום זה - אם הוא ישקיע את זמנו בלימוד תורה ובעשיית חסד, זה יותר טוב, רק צריך לוודא כמובן שיש לו קשרים חברתיים. אם במקום זה הוא יבלה מול מסכים, אז הרבה פעמים בני עקיבא זה ודאי עדיף.

לסיכום זה מאוד תלוי בילד, באופי הסניף והחברה שם ובאלטרנטיבות.

בהצלחה רבה