גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 10:58 ט באייר התשפד

שאלה

בוקר טוב לרבנים היקרים!

1. בעבודתי בטיפול בקשישים ובילדים, כתבתי ביומן העבודה שעות שלא עשיתי כדי לקבל עליהם שכר מהחברה בה הועסקתי.

חלק מהקשישים כבר נפטרו, כיצד עלי לתקן זאת?

2. היו פעמים שאכלתי ממאכליהם (כשר) בלי שידעו, אשמח לדעת כיצד עלי לתקן.

תודה רבה על כל הדרכה.

עדי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה מדקדק באיסורי גזל ומדקדק בממון שאינו שלך, וזו מעלה גדולה.

1. יש להשתדל להשיב לחברה את שעות העבודה (אפילו בערך) אולי הם יאמרו שהם לא רוצים, אבל זו החלטה שלהם.

2. נראה שאם זה כמות קטנה שהכל מוותרים אין צורך לתקן, אבל אם זה היה כמויות יש להשתדל להשיב, אם לא כדאי לעשות לטובת מוסדות שעוזרים לזקנים כאלו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ