שם לילדה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 11:53 ט באייר התשפד

שאלה

היי,

אני בת 17 לא נשואה ולא בהריון אבל יש לי שאלה על שם שאני רוצה לקרוא לבת שלי בעתיד.

יש לי כבר שמות שבחרתי לילדים העתידיים שלי אבל יש שם אחד ספציפי שאני מאוד מאוד אוהבת אבל לא בטוחה לגביו.

אני מתלבטת לגבי השם נעמי,

אני קראתי המון על השם בכל אתרי השמות וגם באתר שלכם וכמובן גם בתנ״ך אבל מה שאני לא בטוחה לגביו זה אם זה באמת בסדר לקרוא ככה לילדה בהתחשב שבתנ״ך הסיפור של נעמי הוא שהיא עוזבת את ארץ ישראל כשיש בצורת ואז חוזרת לארץ ישראל בלית ברירה (לפחות ככה אני ראיתי את זה) וזה שהיא ככל הנראה מתביישת ברות.

אשמח מאוד אם תעזרו לי, תודה רבה והמשך שבוע טוב :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת חושבת על העתיד, ואולי יש בזה בחינת רואה את הנולד.

צריך לדעת שיש עוד שני שותפים (הקב"ה והאיש) בכל ילד וילדה, ולכן צריך לשמוע את מחשבתם. ומה הם חושבים שחשוב להעביר לעולם בתקופת הלידה.

חז"ל מספרים שנעמי לא רצתה לצאת מהארץ רק אלימך הוא זה שמשך את כל המשפחה, ואדרבא נעמי ניסתה למנוע את היציאה ולכן הוא מוזכר כהאיש שיצא מהארץ. נעמי לאחר מות אלימלך ושני בניה נצלה את ההזדמנות כעת לחזור לארץ, ומיד כשהתאפשר לה היא חזרה לארץ. ואהבה מאד את בית לחם ואת ארץ יהודה.

חז"ל מתארים את היחס שבין נעמי ורות כיחס שבין אם ובתה, הם מחוברים מאד וכאשר רות יולדת באים אל נעמי, ללמדך שהן מאד אהבו זו את זו, מעולם לא התביישה נעמי ברות. אלא אדרבא דאגה לה והכירה לה בועז, כך שהמשפחה תמשך עד לדת דוד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ