שתיית מים אחרי כל משקה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/08/24 12:30 כא באב התשפד

שאלה

שלום הרב האם צריך להקפיד על שתיית מים אחרי כל משקה שאומרים חז'ל ''אחרי כל שתיותיך שתה מים' ? או שזה רעיון עמוק ולא פשט?

תודה רבה טליה.

תשובה

שלום וברכה,

א. זו עצה טובה שנתנו לנו חכמים, והיא עצה בריאותית שכדאי לקיים.

ב. הרב קוק זצ"ל בפירושו "עין אי"ה" מסביר את העניין הרעיוני בדבר, והרב מסביר שתמיד ראוי לאדם להתקרב לטבע, כפי שכתב הרב: "ראוי להתקרב תמיד אל עצם הטבע, ולהרגיל עצמו להיות חי עמו ולא ישכח את המקור הראשי לכל ההרכבות". ולכן בשתיית המים לאחר שתיותיו, זה חזרה לטבע, כי מקור המים הם מהטבע. והמטרה בחזרתו של האדם לטבע, משום שעל ידי כך האדם יתרגל ויחנך את עצמו, לחזור לטבעו ולנפשו המקורית, בעבודת ה' שלו האמתית והטבעית. כפי שכתב הרב: "והם מרגילים את הגוף והנפש גם יחד לזכור את המקור הנקי והפשוט שממנו תוצאות לההמון ההרכבות. כן הוא מעיר את השכל שלא להתרחק מהמקור הראשי, שהאלקים ברא את האדם ישר, וישיג האמיתיות הדרושות לשלימותו באורח ישרה" .

ברכה והצלחה