קריירה נשית איך מסתדרת עם שירה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/05/24 08:28 ז באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול איך אישה שרוצה לשיר ולהעלות ליוטיוב שירים יכולה לעשות את זה מבלי לעבור על איסור ?ובידיעה שיכול להיות גבר שישמע אותה שרה? האם יש דרך אחרת שתוכל לשיר ולעלות ?אשמח שתפרט את התשובה ואם ישנה דרך אחרת ספר לי עליה .

תשובה

אכן לפי השולחן ערוך והדעה המקובלת אין דרך לפתור את זה.

.לדעתי זה אפשרי מהסיבה הבאה- אם יש מחלקת בפרשנות התלמוד ויש כמה שיטות בראשונים , והשלחן ערוך פסק כאחת המחמירה, ורוב העולם (של שומרי המצוות -שומרי השבת) מקילים כדעה המקבילה יותר, אז הלכה היא כרב העולם ע"פ הכלל ההלכתי "פוק חזי מאי עמא דבר". (גם אם היו דורות שרוב העולם החמיר כדעת השלחן ערוך!!)

דוגמה לכך אכילה בבית הכנסת שלחן ערוך מחמיר ורוב העולם מקל בימינו כשיטה ראשונים שמקלה בעניין.

בקול באישה ערווה יש כמה דעות בראשונים , האם זה תמיד או רק בזמן ק"ש ואמירת דבר שבקדושה. וכיוון שרוב בבעולם בימינו לא מקפיד כדעת השלחן ערוך ומקל להקשיב לשירת נשים (אפילו שרוב העולם לא בקי כ"כ בהלכה זה לא רלנטי) אז ניתן להקל כרבו העולם