ברכת המזון במקומה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/05/24 21:07 יב באייר התשפד

שאלה

הרב אכלתי אתמול לחם באיזור מחלף דרור כשחיכיתי לאשתי, ואז נזכרתי שאני חייב לברך ברכת המזון במקום שבו אכלתי! אז ליתר ביטחון אני אוכל מאז לחם במרווחים של שעה (לפני שיתפוגג) כדי שאוכל לחזור מחר לצומת ולברך באותו המקום. הבעיה שבלילה לא שמעתי את השעון המעורר וישנתי שלוש שעות רצוף בלי לחם - האם זה התפוגג? או שיש טעם להמשיך? אני לא יודע אם ליטול ידיים שוב או להתחיל מההתחלה

תשובה

שלום רב,

עקרונית נכון שיש לחזור למקום שבו אכלת לחם, אולם אם הדבר קשה ויש לחם במקום אחר תוך זמן החיוב של ברכת המזון (ובפרט כשהיציאה מהמקום הייתה בשוגג) ניתן שוב ליטול ידיים ולברך המוציא במקום החדש ולאחר אכילת כזית לברך שם ברכת המזון במקום האכילה החדש.

אחרי שינה קבועה (כגון זאת של שלוש שעות) כבר לא ניתן לברך ברכת המזון על האכילה שלפני השינה.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר