ייחסי אישות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/03/24 07:31 י באדר ב'

שאלה

כבוד הרב

התחתנתי מאוחר בגיל ....נשואים ראשונים עם אישתי שהייתה בת ....גם נשואים ראשונים ללא ילדים

ניסינו להביא ילדים 5 שנים ללא הצלחה

היות ואישתי סבלה מ.....,ו 5 שנים שלא קיימנו יחסים מין

התרגלתי לעניין שמירת הנידה

לאחרונה אישתי אחרי טיפולים של 5 שנים נכנסה להריון ואנו מצפים לבת,

מכורח העניין היא

מאוזנת לאחרונה וניתן לקיים יחסים אבל אני לא שם יותר והיא כן רוצה אבל לא לוחצת מידי

לציין שיש ביננו כבוד גדול אהבה וחברות

היא לא עושה לי עניין גדול מיזה אבל אני לא מרגיש טוב עם זה ששבלונית אני לא שם

אשמח לתגובתך החכמה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהא ההריון לברכה, ותזכו בשמחות.

שאלה זו היא עדינה ורגישה מאוד מאוד.

חלק מברית הזוגיות הוא קיום יחסי אישות בין שני הצדדים, לא זו בלבד, אלא שכאשר מדובר ביחסים שבין הגבר לאישה - זו אף מצוות התורה "שארה כסותה ועונתה לא יגרע".

ועל כן, נכון מצדך לעורר בעצמך את הרצון, וגם אם אתה עצמך כבר לא נהנה מיחסי אישות, זה חלק בלתי נפרד מהברית ביניכם, וטוב שתיפתח להנאה שלה מיחסי אישות, ותהיה איתה ביחד כפי שהתחייבתם האחד לשני. אני מדגיש כי החובה היא ה"פיגומים", אבל זה צריך להיות גם רצון שלך לגרום לה שיהיה לה טוב, וזה עצמו יכול להיות חלק מהתשוקה שלך, גם אם לא היית נוהג כך כלפי עצמך.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב וברית שלום