חזרה בתשובה והעולם הבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/03/24 08:27 ט באדר ב'

שאלה

שלום הרב.

הסתכלתי בדברים ממש לא צנועים ונוראיים באינטרנט וגם קצת נגעתי באחותי במקומות שזה ממש לא בסדר שנגעתי שם...

איך אני יכול לחזור בתשובה והאם כשאני אגיע לעולם האמת יזכירו לי את זה גם אם אני אחזור בתשובה? אני באמת רוצה לעבוד את ה' ומאז בר המצווה שלי אני משתפר בזה ברוך ה', אבל אני עדיין קצת מרגיש דיכאון.

תודה, ובבקשה תענה על כמה שיותר מהר

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לתקן.

זה הצעד הראשון והחיוני, וטוב שאתה הולך בדרך זו.

שני מסלולי תיקון חייבים לעמוד לפניך:

ראשון בהם הוא בין אדם לחבירו. אסור לך, באיסור מוחלט ולא מתפשר, לגעת באחותך בדרך זו. אתה חייב להפסיק לחלוטין, לקבל על עצמך שלא לעשות כדברים האלה כלל וכלל, ולשמור על כבודה ועל עצמיותה של אחותך באופן מוחלט. הדבר הנכון לעשות הוא לבקש את סליחתה, אולם כאן צריך להפעיל שיקול דעת, ולבחון האם בקשה זו תועיל או תזיק (אני לא מכיר את גילך, את גיל אחותך, מה הייתה תגובתה וכדו'). אבל מעתה והלאה - מחוץ לתחום לחלוטין.

מסלול שני הוא בין אדם למקום. כאן קבע הרמב"ם בהלכות תשובה כי בסיס התשובה הוא עזיבת החטא, קבלה לעתיד, ווידוי בפני ריבונו של עולם על מה שעשית, כמו ביום הכיפורים, תוך קבלת התחייבות שלא לשוב לזה לעולם.

ובעזרת ה' ייפתחו בפניך שערים חדשים וטובים.

כל טוב