תעודת ביטוח לצדיק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/24 17:24 ז באדר ב'

שאלה

איזו תעודת ביטוח יש לצדיק, שלא יאונה לו כל רע? האם ישנה הבטחה מהקב"ה , שמי שעושה את רצון ה', צפוי לשקט ושלווה בעולם הזה, או שההבטחה מתייחסת רק לעולם הבא? ואז כל חיינו בעצם בציפיה לעולם הבא...

האם כל רעיון האמונה זה לסבול פה ולקצור פירות שם?

תשובה

שלום וברכה

קשה מאוד לענות על שאלה זו.

שכן המקורות רבים, וסוערים, וסותרים, ומעשירים.

יש מקורות שמלמדים על כך שלצדיק לא יאונה רע;

ויש הרבה מקורות העוסקים בבעיית צדיק ורע לו, המלמדים למעשה כי יש מצבים רבים שרע לו;

ויש מקורות שהדבר תלוי בדברים מסוימים, ועוד ועוד.

כנראה שמובטחת לצדיק השגחה מיוחדת של הקב"ה, אבל לא מובטח לו שחייו יהיו ללא רע.

בעולם הזה.

לגבי העולם הבא - אנחנו לא יודעים הרבה עליו}.

הרעיון באמונה אינו לסבול פה. לא חביבין עלינו ייסורים גם בעולם הזה. הרעיון של אמונה הוא להיות דבק בריבונו של עולם, לכאוב בשעה שכואב לנו ולפנות אלינו עם כאבנו, ולשמוח בשעה שהוא מיטיב לנו ולא לשכוח להודות לו על הטובה שהוא גמל עמנו.

זו הדרך הראויה לחיות בה לאור התורה.

בשמחה.

כל טוב