כל מי שאיננו משתתף עם הציבור אל יראה בנחמת הציבור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/24 06:56 ז באדר ב'

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול מה הכוונה במשפט כל מי שאיננו משתתף עם הציבור אל יראה בנחמת הציבור ?

תשובה

שלום וברכה

אלו דברים עמוקים מאוד של חז"ל.

שקובעים כי בשעה שהציבור נמצא בצער - אסור לו לאדם לומר שהדבר אינו מעניינו ולנהוג כרגיל, אלא עליו להתנהג אחרת, לכאוב את כאב הציבור, ולא לעשות דברים שמתעלמים.

למשל, עכשיו בעת מלחמה, גם למי שאין חיילים מגויסים ממשפחתו, או חטופים, אין רשות להתעלם מהמצב הקשה, והוא צריך להיות שותף בכאב, ולצמצם את ההנאות שלו והבילויים שלו (אין חובה לבטל - לצמצם) כחלק מהעובדה שהוא כולל את עצמו בצרת הציבור.

כל טוב ושמחות