תרומה בעליה לתורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/03/24 07:54 כז באדר א'

שאלה

מנהגים רבים ומוכרים לנושא התרומה בעליה לתורה. ממכירת עליות ועד תרומה בסכום קבוע מראש או ככל אשר ידבנו ליבו.

מה המקור לתרומה בעליה לתורה ?

תשובה

שלום וברכה

אני לא מכיר את ההיסטוריה של התרומות בעליה לתורה.

אני מעריך שזו הרחבה של דין פוסקין צדקה לעניים בשבת, ומשעה שהותר להתחייב בבת על הנתינה לצורך מצווה - היא הורחבה גם לבתי כנסת.

כל זה על אף המשנה (ביצה פ"ה מ"ב) שלא מקדישין בשבת, וכבר תירצו ראשונים את הדבר.

ואולי זו הרחבה של "ולא יראו פני ריקם", שכמובן נאמר על ביאה למקדש, אולם הרעיון של להביא עמנו גם דבר לריבונו של עולם בשעה שעולים - יכול להיות מורחב.

כל טוב