שמירת נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/24 10:41 כה באדר א'

שאלה

היי הרב

יש לי בצוות הדרכה בני עקיא מישהי שסובלת מהתקפי חרדה שזה בתבטא לרוב בקוצר נשימה, רעידות וחוסר יציבות. יצא פעם שמישהו מהצוות היה איתה לבד בזמן התקף. רציתי לשאול האם יש עניין של שמירת נגיעה גם במקרה זה או שהוא היה יכול לגעת בה במטרה לעזור לה לצאת מזה ולהרגע.

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע מה הטיפול המיטיב איתה במצב הזה.

אולם, אם זה מה שהיא זקוקה, לכאורה התשובה ברורה לאור דברי הגמרא:

תלמוד בבלי מסכת סוטה דף כא עמוד ב

"היכי דמי חסיד שוטה? כגון דקא טבעה איתתא בנהרא, ואמר: לאו אורח ארעא לאיסתכולי בה ואצולה".

כל טוב