כוונת התפילה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 22/07/24 15:03 טז בתמוז התשפד

שאלה

היי, אני בת 21 ורוצה להתפלל מכוונה, במילים, אבל לא מצליח לי, אני בדרך כלל קוראת מהלב (לא אומרת, קוראת רק עם העיניין) ואני יודעת שיותר מתקבל אם אומרים את התפילה, אם אני קוראת אז לוקח לי הרבה זמן, לא תמיד יש לי זמן בבוקר, גם המילים לפעמים נבלעות או שיש מילים שקשה לי להגיד אז אני מתעקבת עליהם יותר,

יש טיפים לקריאה אבל מכוונה מהלב? קריאה בפה ולא בעיניים?

תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום רב,

זו שאלה גדולה, כי עיקר התפילה הוא כוונת הלב, אבל מחמת השיגרה, חוסר הזמן והיסח הדעת מדובר על אתגר לא פשוט.

כמה עצות עשויות לעזור:

א. עצת הרב רבינוביץ' זצ"ל היא: עדיף מעט בכוונה מהרבה בלי כוונה. למעט ולהתמקד בעיקרי התפילה לפי הצורך.

ב. הכנה לקראת התפילה מאוד מועילה. אפילו כמה רגעים של מחשבה: למה אני נכנסת, כיצד התפילה עשויה לשנות את חיי וחיי הקרובים אלי, מה התוכן עליו ברצוני לבקש וכו'

ג. רלוונטיות: לחשוב על רלוונטיות התפילה למציאות הנוכחית, לחיים האישיים וכו', לדברים הקרובים ללב מטבעם, כי אז טבעי שגם דברי התפילה ייצאו מהלב.

ד. להוציא את המילים מהפה: כפי שכבר העלית זה באמת עשוי לעזור לכוונה, בהתאם לכלל המובא בספר החינוך "אחרי המעשים נמשכים הלבבות", ולכן מעשי הגוף יכולים לעזור ללב להתעורר.

שתזכי להתפלל מכל הלב ושהתפילות יתקבלו בשמיים.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר