שאלה קטנה בדיני ממונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/02/24 15:25 כ באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

ישנו אדם שמעסיק עובד בתור ספרן בחנות ספרים וההסכם בינהם הוא שאת המשכורת שלו הוא מקבל בנקודות שהוא יכול לרכוש איתם ספרים בחנות ההיא(הנקודות שוות לכסף אמיתי ואין הנחות כל שהן כלומר 200 נקודות זה 200 שקלים לקניית ספרים במחיר לצרכן).

אם העובד רוצה לקבל כסף פיזי האם יהיה לו מותר שכאשר יגיע קונה לחנות הוא יכניס לקופה את הנקודות שלו(כאילו שהוא זה שמבצע את הרכישה) ויקח את הכסף הפיזי לעצמו ?

והאם זה משנה האם הקונה יודע מזה או לא?

זאת שאלה תאורטית

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השובר הזה הוא שטר כסף, והרי זה לפי הסכום שכתוב עליו. על כן אין בעיה להחליפו בכסף מוחש מכיוון שהוא שטר כסף, אפשר להחליף שטר בכסף.

אם יש פרטים אחרים הדין יכול להשתנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ