הליכה לקבוצת תמיכה של הומואים דתיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/02/24 08:28 יט באדר א'

שאלה

שלום הרב יובל,

תודה על התשובה הקודמת בנוגע לאפשרות לחזור לכיפה כהומו מחוץ לארון. אני לגמרי שוקל בחיוב. מאד מתגעגע אליה.

ולאפשרות להיות קבוע בבית כנסת מסויים -

אני עדיין צריך לחשוב על האם ואיך להתחמק משאלות, ואיך להצטייר בעיני אנשים כרווק מבוגר יחסית שעולים בנוגע אליו תהיות וסימני שאלה.

יש לי בירור נוסף שאשמח לדעת את דעתך עליו:

עם כל ההבנה והתמיכה של המשפחה, החברים, והעבודה למי שאני - הרבה פעמים אני מרגיש מאד לבד עם הקונפליקט. אני הדתי היחיד במשפחתי (מלבד אמי ז"ל), ....ואני מוקף בחילונים שמבחינתם הכל "סבבה" איתי כהומו. אני לא תמיד מרגיש "סבבה". זה תהליך פרטי והמבנה הנפשי שלי הוא של יהודי מאמין. וזה עדיין קשה למזג.

יש בעיר שלי קבוצה של הומואים דתיים שנפגשים, מדברים וחולקים את המורכבות. חשבתי ללכת ולהפגש ולחלוק איתם, כי אולי זה יקל ויעזור. למצוא קבוצת שווים.

אבל שוב - אני לא מת על להודיע לעוד אנשים על היותי הומו. כולם מסביבי יודעים, אבל זה אומר להרחיב את מעגל האנשים שיודעים עלי. וכאילו להרחיב את הפומביות של משהו בעייתי הלכתית. מה דעתך?

תשובה

שלום וברכה

ההתלבטות שאתה מתלבט בה היא אישית מאוד, שכן יש בהליכה הזו תועלת רבה, ומצד שני – אתה לא מעוניין כעת לשלם את המחיר של המפגש הזה.

זו כמובן הכרעה שלך. רק אתה יודע את עצמך.

לאדם העומד מבחוץ נראה נכון ללכת, וזאת משתי סיבות: ראשונה בהן היא שמחיר הבדידות יקר מאוד. לא לחינם כבר בתחילת התורה נאמר "לא טוב היות האדם לבדו", ולאורך המקרא מתארים אנשים את בדידותם הקשה. דוגמה בולטת לכך היא המחיר הגדול שאיוב מזהה בבדידותו שלו:

(יג) אַחַי מֵעָלַי הִרְחִיק וְיֹדְעַי אַךְ זָרוּ מִמֶּנִּי:

(יד) חָדְלוּ קְרוֹבָי וּמְיֻדָּעַי שְׁכֵחוּנִי:

(טו) גָּרֵי בֵיתִי וְאַמְהֹתַי לְזָר תַּחְשְׁבֻנִי נָכְרִי הָיִיתִי בְעֵינֵיהֶם:

(טז) לְעַבְדִּי קָרָאתִי וְלֹא יַעֲנֶה בְּמוֹ פִי אֶתְחַנֶּן לוֹ:

(יז) רוּחִי זָרָה לְאִשְׁתִּי וְחַנֹּתִ לִבְנֵי בִטְנִי:

(יח) גַּם עֲוִיללִים מָאֲסוּ בִי אָקוּמָה וַיְדַבְּרוּ בִי:

(יט) תִּעֲבוּנִי כָּל מְתֵי סוֹדִי וְזֶה אָהַבְתִּי נֶהְפְּכוּ בִי:

(כ) בְּעוֹרִי וּבִבְשָׂרִי דָּבְקָה עַצְמִי וָאֶתְמַלְּטָה בְּעוֹר שִׁנָּי:

הבסיס השני להכרעה זו הוא הנטייה שאני מאמין בה שטוב יותר לחיות חיים שקופים ואמיתיים, מאשר להסתובב כל הזמן בהסתרה. כתבתי על כך לפני שנים רבות: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3641851,00.html

בהקשר ההלכתי:

ההלכה אוסרת מעשים מסוימים.

ההלכה אינה פוסלת אנשים בעלי נטייה לבני מינם.

כל טוב ואהיה עמך במסעך הקשה