זיווג/חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/02/24 00:41 טז באדר א'

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

יש לי נושא ממש מורכב: אני אדם שהייתי דתי 10 שנים כיום אני מתחזק חזרה שומר שבת, מניח תפילין ומתפלל הולך עם כיפה וציצית ורוצה לחזור בתשובה מלאה הולך בדרך ה׳ אחרי מס׳ חודשים שאני מתחזק הכרתי חבדניקית דרך רשת אינטרנטית אנחנו החלפנו מספרי פלאפון ואנחנו מדברים במשך חודש וחצי רק פלאפון לאחר מכן כן נפגשנו מס׳ פעמים רבות שמרנו נגיעה. לאחר מכן אנחנו קצת התחבקנו כן התנשקנו אבל עצרנו את זה מכמה וכמה סיבות. אנחנו מרגישים חיבור עצום שלא היה מיום היוולדו של האדם כל הזמן חושבים את אותו הדבר ברמה ממש מפחידה החיבור בנינו ללא כעסים רק אווירה טובה כבוד ממש הדדי וגדול אהבה עצומה שלא נראתה מעולם, אבל ההורים שלה גילו וזה נהיה מסובך עד עדי כך שדיברו אליה בצורה לא יפה גם כלפיה גם כלפיי הם לא מכירים לא דיברתי איתם ולא נפגשתי איתם היא לא סיפרה להם שהיא שברה נגיעה אבל הם קיבלו את זה בלא טוב באיומים עליה בבכי ומספר פעמים ניסו להפסיק את הקשר הזה ולא הצליח כל פעם שיקרה את ההורים שלה שהפסיקה ולא צלח בפעם השלישית היא ממש קיבלה מהם תגובה חריפה כי הייתי במילואים בעזה והאם אמרה חבל שהוא לא מת את דוקרת אותנו בלב כל פעם היא אמרה לה הוא לא בשבילך הוא לא הדרך שלך (דרך חבד) והיא כל הזמן אומרת לי מה זה השטויות האלה דרך הם כן הולכים למעורב להופעות אבא שלה שומע קול של אישה הם כן הולכים לבריכות בקיץ ועוד מספר דברים ואני באמת לא בשבילה בשביל עצמי ובשביל ה׳ אני מאוד מתחזק וכן רואה את עצמי מגדל בית דתי יהודי וכשר איתה גם אם זה אומר ״דרך חבד״ לא מעניין אותי באמת הדרך אמרתי לך העיקר שיהיה את אהבת ה׳ שיהיה בדרכי ה׳ כן ללמוד תורה והיא מאוד עוזרת לי להתחזק בכללי מהרוחניות שלה עכשיו אנחנו בדרך מאוד קשה היא בת 18 מסיימת לימודים אמרה מיד אחרי זה אני רוצה להתחתן איתך אבל אמא שלה לא מסכימה כי היא אומרת מה הסובבים יגידו את רוצה להתחתן בואי אני יכיר לך חבדניק פתוח תתחתני איתו בהתחלה אמרה כי אני ספרדי והיא אשכנזיה שהיא לא רוצה מישהו מזרחי אנחנו בצומת דרכים אמרנו שלא ניפגש ונשמור נגיעה עד לחתונה כדי שזה יצליח השאלה היא שממש קשה לה לא לכבד את האם ולא ללכת הדרך שלה מה היא צריכה לעשות? אנחנו כל היום מתפללים שזה יצליח בבקשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין מקום להורים להתערב בשאלה כזו של חתונה שאין זה קשור אליהם ישירות, אבל מצד שני לא טוב המצב שיש נתק עם ההורים. נראה שיש לחפש מישהו שיכול לדבר עם ההורים שלה, אולי חבדני"ק שמכיר אותם והוא ינסה לפשר בינכם. ברור שבסוף כפי שרבי עקיבא ורחל התחתנו למרות התנגדות אביה של רחל, אבל לא רצוי להגיע למצב זה, ויש להשתדל לעשות כל מאמץ שהדברים יהיו על מי מנוחות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ