נגעה במקומות בגוף לנשים וגברים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/24 11:48 כא באדר א'

שאלה

היי ישלי כמה שאלות חשובות..

לפני אספר על הרקע.. אני לומד בישיבה וקיים אצלנו שיעור שנקרא עלומים ויש כמה דברים שלא הבנתי

1)למדנו שלגבר אסור לגעת בברית אבל מה לגבי ״ביצים״ שם מותר לגבר לגעת?

2)איך זה הגעוני שלאשה מוצר על פי ההלכה לגעת בכל מקום בגופה לחשוב מחשבות ולא ייקרה לה כלום..

ואילו אנחנו הגברים אסור לגעת. לראות זרע לבטלה.

אשמח לתובה בהקדם תודה????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לאשה אין אסור של הוצאת זרע לבטלה, שאין לה זרע, אבל בן אסור להוציא ז"ל וזה דבר חמור, ולכן יש הבדל בנגיעה. אמנם אצל אשה יתכן שיש מניעה בגלל הרהור ומחשבות, אבל לא שייך להוצאת ז"ל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ