טומאה וטהרה ברכבל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/24 15:29 יא באדר א'

שאלה

לעניין טומאת מת, האם קראי נחשב כיהודי או כגוי? (לעניין טומאה באוהל)

לשאלה זו השלכות משמעותיות ואקטואליות, מאחר וישנה תכנית -שהחלו בבנייתה- לבניית רכבל שיעבור מעל בית הקברות הקראי במורדות הר ציון.

אני כהן המקפיד על ההלכה- ולא נראה לי סביר שהציבור היהודי והרבנות לא יבהירו אם, בנסיבות אלה, נסיעה ברכבל תהא אסורה לכהנים, אם לאו.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות ועל בדיקת הנושא.

לצערי, אני לא בקיא בו.

נמתין עד שפוסקי ההלכה יביעו את דעתם, ונוכל ללמוד ולראות את כיוון דרכה של תורה.

כל טוב