לימוד תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/24 18:50 ו באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

אני אוהב לשחק במחשב עם חברין בערך שעה ביום, אך אני חושש שאם אני אשחק עם חברין, זה יפריע לי להיות גדול בתורה (למרות שאני לומד כל יום), מה עליי לעשות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם לומד תורה לא כדי להיות ת"ח, אלא הלימוד תורה הוא הקשר עם בורא עולם, וכל דקה חשובה ויקרה להיות בקשר עם הבורא יתב', אבל ברור שבגיל צעיר יש עוד צרכים (כגון: אכילה שתיה, חברים, טיולים וכו') על כן אם את מרגיש צורך גדול במיוחד שמפריע לך בלימוד הרי זה סימן שאתה צריך לעשות זאת, אין בכך בטול תורה שזה נותן לך את האפשרות ללמוד יותר תורה בעתיד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ