ריבית בסכומים קטנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/24 18:59 ו באדר א'

שאלה

אם למשל 3 אנשים קנו בקבוק קולה בעשרה שקלים, אחד מהם שילם על הבקבוק והשאר יחזירו לו. כמה הם צריכים לשלם לו? הרי 10 לא מתחלק ב3.

ואם נגיד זה היה 10.20, כך שהסכום יכול להתחלק ב3.40 אבל בכמויות שמצריכות עשרות אגורות, האם חייב לשלם בדיוק 3.40 או שאפשר לוותר ולהחזיר כשאתה מעגל עשר או עשרים אגורות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לוותר ולעגל, היום המטבע הקטן ביותר הוא 10 אגו' ואין אפשרות לאגו' וחמש אגו', על כן צריך לעבוד לפי הכסף שישנו בארץ.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ