חסד והלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/24 10:08 ל בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

לכבוד חודש אדר וחג פורים

רציתי לעשות חסד

אני בת שירות ואני לא עובדת

החלטתי לקחת סכום כסף

ולתת לאברכים

אך אני מתלבטת מה הכי כדי להביא לאברכים אולי זה מוזר קצת שאני שואלת

אבל אני לא יודעת האם כדי

לעשות משלוח מנות לילדים של האברכים? או להזמין לאברכים פיצות ולקנות להם אוכל ועוגיות לישיבה

או להביא לשתי אברכים כל אחד 200 שח ? זה הסכומים בערך שאני רוצה להוציא עד 400 שח

2. רציתי לשאול לגבי הסתובבות ברחוב בשעות הלילה לאישה לבד

שלחתי לאיזשהו קו הלכה.

שמעתי שזה לא נהוג אצל החרדים

שבת מסתובבת לבד בערב ברחוב שזה פחות צנוע

אין לי עם מי ללכת לשיעורי תורה

ואני הולכת וחוזרת לפעמים באוטובוס

מבחינת צניעות מה כדי?

שאשאר בבית או שאלך לשיעור תורה

בלילה

כי השיעורי תורה מאוחרים בין 20:30-21:00 רק מתחיל

אך הוא ענה שאפשר והכל בסדר כי זה לשיעור תורה אך לא הבנתי , אם אפשר לשאול

אומרים את זה בגלל שזה לא צנוע

שבת הולכת ברחוב לבד ככה בשעות הערב החשוכות

אז מה ההבדל בין הולכת לשיעור תורה או הולכת סתם? הרי ממראית העין אין הבדל מבחינת הצניעות

אשמח לתשובה

3. כבוד הרב אני חוזרת בתשובה כבר שנתיים ואין לי רב אני הולכת בחמישי לרב כחלון אבל יצאתי לשאול אותו פעם אחת שאלה סוגייה שהייתה לי עם אמא שלי לגבי בשר חלק אך אני מוצאת את עצמי שואלת שאלות באתר פה או בווצאפ של קו ההלכה וזה בעייתי אני יודעת שחשוב שיהיה רב אחד אך בתור חוזרת בתשובה קשה לי למצוא רב שאני יכולה לשאול שאלות אז אני כל הזמן מוצאת את עצמי שואלת רב אחר מה לעשות

אני הולכת לשיעורי תורה של בנות שיש שם גם רבנית ולפעמים מתייעצת איתה

איך בתור חוזרת בתשובה איך אני יכולה לקיים את הפסוק ״ עשה לך רב״

או שמבחינת צניעות עדיף שהבנות התייעצו עם הרבנית ורק בעיניי. הלכה חשובים ופסיקה התייעצו עם רב תלמיד חכם

בנוסף לכך רציתי להודות לכם שאתם כבר שנתיים מתחילת ההתחזקות שלי עונים לי

ועוזרים לי בשאלות שלי

תודה רבה לכם אתם עושים עבודת קודש

השאלות שלי בהתחלה היו איך נוטלים ידיים ואילו היום אני במקום אחר עם הבורא תודה רבה לכם3

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שמחח.י לשמוע על התקדמותך בתורה ומצוות.

1. לא כדאי לשלוח סתם ממתקים כדאי לדבר עם מנהל הישיבה כולל שיתן לאברך שהוא קשה יום ופרנסתו דחוקה.

2. ברור שבמקום שומם אין ללכת אבלבמקום שיש עוברות ושבים אפשר ללכת בשעות אלו לשמוע דברי תורה.

3. הכל תלוי בך. בודאי ראוי רב אבל כשאי אפשר אפשר רבנית.

בדברים נשיים ורגשות כדאי רבנית

שבת שלום וחודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי