גיור צבאי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 01:09 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב,

עברתי גיור צבאי ברוך ה לפני כשנה. אני מקפידה על שמירת שבת וחגים וצניעות וכו׳, ממשיכה ללכת למשפחה המלווה ומתייחסת לתהליך שעברתי מאוד ברצינות ובכוונה אמיתית. לצערי אני שומעת הרבה תגובות מהסביבה על תוקף הגיור הצבאי מטעמים הלכתיים או מהיכרותם עם אנשים שעברו את התהליך בעבר ולא המשיכו לשמור ולהקפיד- מה שמאוד מערער אותי וגורם לי לתהות לגבי תקפות הגיור וכמו כן קבלתו בעיקר בקרב הציבור הדתי. מה דעת הרב בנושא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שהתקבלת לעם ישראל - אנחנו שמחים בך אחותנו את, תהי ברוכה.

אמנם יש שמועות רעות על כך, אבל אני בטוח שהכל נעשה כדין וכהלכה, כמו כן גדולי ישראל הרבנים עובדיה יוסף זצ"ל והרב עמאר יבלחט"א קבלו את הגיור הצהלי וטפלו בו באופן אישי.

אנו מכירים אישית מספר מתגיירים מעולים ומובחרים, ואת כנראה אחת מהם, לכן אינני רואה סיבה מדוע אנשים מערערים על הגיור הצהלי. צריך לדעת שהגיור הזה הוא לא פחות שעות לימוד מכל גיור אחר, ואולי יותר. אמנם הוא בצבא ואנשים משתנים בגילאים אלו, אבל אין בו בעיה הלכתית.

כמו כן אם תלכי למדרשה לתקופה מסוימת זה בודאי יכול לעזור לך.

עלי והצליחי

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ