יציאה עם חברים בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/02/24 09:45 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב

יש לי שאלה בנוגע ליציאה עם חברים...

האם ביום שבת מותר לי לצאת איתם?לצאת איתם סתם ככה שאין לי טלפון וכולי

עוד שאלה,מותר לי ליזום יציאה?בדרך כלל שאני שומר הם במחשב,במידה ואני אציע יום לפני הם יעזבו אותו אבל אני מאמין שהם ייקחו איתם כסף ואת הטלפון...האם מותר לי גם אם אבקש במפורש לא להביא כסף או לא להראות לי את המסך של הטלפון?ומה אם הם בכל זאת יעשו כן?

תודה רבה מראש

אתה ממש עוזר לי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה לא צריך לבקש מהם לא להביא כסף ולא לקחת טלפון. מותר לך להיות בשבת בסביבה של אנשים שאינם שומרים שבת.

כל אדם אחראי על שמירת השבת של עצמו.

וודאי אסור לך להנות מחילול שבת שלהם, לכן לא יראו לך מסך ולא ישמיעו דיבורים או מוזיקה ממכשיר בנוכחותך. זה התנאי היחיד שאתה צריך לבקש מהם.

אבל אם הם לעצמם מחזיקים מכשיר או כסף זה לא אחריות שלך.

בברכה