לא יודעת במה לבחור. שירות או לעבוד ואז ללמוד. מתוסכלת מאוד.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 16:32 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

סיימתי בית ספר לפני כמה חודשים. התחלתי שירות לאומי ואז עזבתי בשל משהו בריאותי. ואז התחילה המלחמה ונכנסתי לדאון..

רק עבדתי.. אני עובדת בחנות בקניון.

אני מרגישה כבר תקופה מאוד מיואשת ובעיקר מתוסכלת. לא יודעת במה לבחור ומה לעשות.

חשבתי ללכת לעשות שירות במקום אחר ולעבוד בו זמנית אבל ההורים אומרים שזה בזבוז זמן ועדיף ללמוד ולעבוד ואז כבר להתחתן.

אני אכן רוצה להתחתן בעזרת השם בגיל צעיר עם מקצוע ביד אבל לא יודעת כרגע מה ללמוד. מרגישה מאוד תקועה בחיים וגם ברמה הרוחנית קצת ירדתי ומנסה לחזור.

אני רואה את כל החברות שלי מתקדמות ורק אני תקועה וזה לא אופייני לי. אני בחורה חכמה וחרוצה ברוך השם. איך אדע מה לעשות? מה לבחור? מה לעשות? לחזור לשירות? רק לעבוד? אני ממש עצובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עצבות ודכאון אינם פתרונות אדרבא הם מקשים על הפתרון. אבל את כותבת שאת בחורה חכמה, לכן נסי לגלות בעצמך באיזה תחום את מיוחדת ויש לך מעלה גדולה. אין שני בני אדם אם אותה תכונה ויכולת לבצע. כגון בעזרה לזולת (חסד, רפואה וכו') קשר עם ילדים, ומכיוון שאת בחורה חכמה תוכלי להגדיר לך את התכונה המתאימה שבה יש לך כוחות מיוחדים. אם לא תמצאי לבד יש היום מבחני הדסה הדרכה מה ללמוד,

לאחר שבחרת באיזה תחום את יכולה לעזור לעולם להתקדם, חפשי את הצד המעשי באיזה דרכים את יכולה להתקדם ולקדם את העולם.

בהצלחה רבה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ