שם לתינוקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 16:54 כה בשבט התשפד

שאלה

היי בעזרת השם ביוני אני אמורה ללדת.. חברה שלי נרצחה בטבח הנורא שקרה ב7 לאוקטובר ורציתי לדעת אם ניתן לקרוא לילדה על שמה של חברתי הנרצחת.. השם הוא איזבל האם יש איסור ולא כדאי? שם נוסף שחשבתי עליו הוא אליאן . הייתי רוצה לדעת ולקבל אישור האם השם אפשרי או שלחשוב על שם אחר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שההריון והלידה יעברו בטוב ובשמחה ותזכו לראות את בתכם יוצאת לאויר עולם טוב יותר ללא רשע וחמס.

בעקרון לא כדאי לקבוע שם כעת יש לחכות ללידה ולראות מה האור המיוחד שהלידה הביאה לכם ולעולם. ואז להחליט. אבל לשאלתך. איזבל הייתה מלכה רעה לעם ישראל, היא מעם זר והעבירה את בעלה אחאב לעבוד עבודה זרה. חז"ל הדריכו שלא לקרוא בשמות של רשעים, על כן לא ראוי לקרוא בשם זה שהיא טפחה את הבמות ואת נביאי השקר. אמנם מעלה טובה הייתה לה שהיא הייתה מלווה ומעודדת את הכלות הישראליות בדרכן לחתונה ועל כך ניתנה לה קבורה, אבל את בשרה אכלו הכלבים, על כן אין ראוי ליתן שם זה, אבל אפשר לתת שם קרוב, אולי: מלכות - שהייתה מלכה בישראל. נראה אולי שם השייך לשמחת חתן וכלה.

גם השם אליאן הוא כמין התרסה אלי - אן? כאילו אין כאן הקב"ה ואנו ראינו בחדשים האחרונים הרבה ניסים של הקב"ה, אמנם לא כולם ניצלו אבל כל מי שניצל זה נס. על כן אולי אלי-כאן מתאים יותר לימים אלו.

לידה קלה ובטוחה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ